Bemutatkozás

Molnár Ágnesnek hívnak, okleveles pszichológus vagyok. 

Az emberi lélekkel már igen korán, kisiskolás koromban kezdtem el foglalkozni, egy sajnálatos családi történést követően, majd egyre nyitottabb és kíváncsibb lettem az emberek érzéseire, viselkedéseire, az összefüggésekre. Az ismereteket mások "tanulmányozásával" kezdtem, kimeríthetetlen tudásszomjam volt arra, hogy megismerjek különböző embereket, különböző korból, kultúrából, vallásból - ezeket a bámulatos történeteket szerencsém volt a világ több mint 50 országában személyesen meghallgatni és mérhetetlen hálával tartozom minden gyönyörű embernek, aki a bizalmába fogadott ezen beszélgetések során.

Pszichológiai tanulmányaimat az ENSZ-nek, harmadik országokban dolgozó önkéntesei inspirálták - ekkor már főállásban dolgoztam, volt egy HR menedzsment/felnőttképzés egyetemi diplomám, amelynek nagy része pszichológiáról szólt, illetve elvégeztem külön egy szexuálpszichológiai kurzust, pszichológiai konferenciákra jártam és tudományos szaklapokat olvastam. Éltem és angolul tanultam az Amerikai Egyesült Államokban közel félévig, illetve kiutaztam Indiába, ahol 3 hónapot töltöttem önismerettel ashramokban és egy helyi kórházban ápolóként dolgoztam. 

Az itt eltöltött idő alatt olyan erős lett bennem a vágy, hogy szakmailag is segíthessek másoknak, hogy jelentkeztem a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakára. Az itt eltöltött 3 év alatt a diploma mellett elvégeztem egy NLP képzést, így hivatalos NLP practitioner lettem, több elméleti és gyakorlati kutatást végeztem, ezek között szerepelt a kiégés és depresszió vizsgálata, gyermekkori amnézia elméleti háttere, illetve 2 gyakorlati kutatás: Állatasszisztált terápia (ÁAT) hatását vizsgáltam a szkizofrén és időskorú pácienseknél, illetve nagy álmom valóra vált, hogy Afrikába, pontosan Tanzániába utaztam kutatni a gyermekotthonokban élő gyermekek érzelem-felismerési és érzelmet kiváltó helyzeteit, összehasonlítva a magyar árvaházakban élő gyermekekével. Ezen idő alatt az afrikai gyermekekkel együtt éltem, taníthattam őket az iskolában és több, helyi embert ismertem meg- mindezen tapasztalat és nehéz élettörténetek megismerése csodálatosan megindító volt, a lelkemben mély nyomot hagyott és megerősített abban, hogy mennyire varázslatosan különbözőek vagyunk, de legbelül mégis egyformák és ugyanarra vágyunk, én pedig segíteni szeretnék.

A pszichológiai mester tanulmányomat a Szegedi Tudományegyetem Pszichológia karán végeztem, immáron kognitív- és neuropszichológia szakirányon- itt lehetőségem volt mélyebben megismerni az irányítóközpontunkat, ahol minden történik: az elképesztő emberi agyat. Lehetőségem volt az Országos Mentális és Ideggyógyászati Központ Neuropszichológiai osztályán tölteni a gyakorlatomat, ahol epilepsziás és post-Covid tünetekkel szenvedő pácienseket vizsgáltunk és értékeltük ki az eredményüket; nagyon meghatározó szakasza volt ez a személyes tapasztalat az életemnek és további motivációt adott arra, hogy folytassam, amit elkezdtem. A diplomamunkámat az agy dekódolásáról, neuropszichológiai rehabilitációjáról írtam feltárva a jelenlegi és közeljövőben elérhető eredményeket és neurotechnológiai irányokat.

Hiszek abban, hogy bárhol, bármikor elindulhatunk az önismeret és a gyógyulás irányába, együtt képesek vagyunk minden tapasztalatból építeni és átalakítani - ha esetleg az utóbbi szolgálja a javunkat. Minden, amit keresel, már ott van Benned, csak elő kell hívni!


Szakmai tapasztalat:

2022 ENSZ-szel (UN Women) & Nokiával való együttműködés keretében a Dél-Afrikai GBV (nemi alapú erőszak) áldozatok munkába való integrálásának segítése - munkapszichológia előadás és workshop tartása a női GBV áldozatoknak

2021 SZTE Pszichológia Ma diploma - Kognitív és neuropszichológia szakirány (kiváló minősítés)

- Kutatás: Az agy dekódolása és neuropszichológiai rehabilitációja – Múlt, jelen és jövő

- Gyakorlat: Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII) Neuropszichológiai osztály - Epilepsziás és post-Covid tünetekben szenvedő páciensek neuropszichológiai vizsgálata és kiértékelése

2018 KRE Pszichológia Ba diploma (kiváló minősítés)

- Kutatás: Afrika (Tanzánia): Tanzániai és magyar gyermekotthonokban élő gyermekek érzelem-felismerési képességének és érzelem-kiváltó helyzeteinek összehasonlító vizsgálata

- Kutatás: Állatasszisztált terápiák hatásvizsgálata szkizofrén betegek és időskorú személyek körében, Magyarországon

- Elméleti kutatás: Gyermekkori amnézia

- Elméleti kutatás: A kiégés- és a depresszió szindróma kapcsolatának, prevenciós és intervenciós lehetőségeinek vizsgálata

- Gyakorlat: Heim Pál Gyermekkórház, gyermek pszichológiai osztály

2016 NLP (Neuro-lingvisztikus programozás) Practitioner - Dr Bíró Gyulával és Robert Dilts-szel (NLP egyik úttörője)

2012 ELTE Pedagógia - és Pszichológia Kar - Andragógia Ba diploma - HR menedzsment szakirány (kiváló minősítés); szexuálpszichológia kurzus (kiváló minősítés)

Szeretnél egy ingyenes konzultáción részt venni?