GYIK

Gyakran ismételt kérdések

1. Mi a folyamata a pszichológiai konzultációnak?

A bejelentkezést követően egy előzetes alkalmon találkozunk. Ez az alkalom körülbelül 30 perces és ingyenes. Itt ismerjük meg egymást, mint pszichológus & kliens, illetve hogy milyen alapproblémáról van szó. Megbeszéljük az együttműködés kereteit, majd kölcsönös szimpátia esetén kezdetét veszi a közös munka.

2. Online vagy személyesen lehet igénybe venni a szolgáltatást?

A kliens igénye szerint van lehetőség online és személyes támogató beszélgetésekre is. 

3. Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Habár mindkét szakember lelki- és az elmével kapcsolatos problémákon segít, különbség van közöttük. A pszichológus szakember kimondottan segítő beszélgetéseket folytat, alkalmanként különböző technikákat bevonva, viszont nem írhat fel gyógyszert. A pszichiáternek orvosi végzettsége van (nem pszichológus) - így ha szükséges, diagnózis felállítása után ő jogosult kizárólag gyógyszeres kezelést végezni, amelyet általában együtt alkalmaznak a lelki terápiával.

4. Magázódunk vagy tegeződünk a beszélgetések során?

A kliens választása szerint magázódhatunk vagy tegeződhetünk. 

A magázódás előnye, hogy ad egyfajta szakmai távolságtartást, a tegeződés során pedig a kliens sokszor könnyebben meg tud nyílni.

5. Lemondási feltételek

Az előre megbeszélt konzultáció időpontját legkésőbb 24 órával a kezdés előtt ingyenesen le lehet mondani, ezen belül viszont teljes árat szükséges fizetni.

6. Hánytól hány éves korig lehet menni konzultációra?

Kamaszkortól egészen a felnőtt- és időskorig vállalok klienseket.

Fontos megjegyezni, hogy szakmai követelmény alapján kiskorúak esetén (18 év alatt) kizárólag a szülő bevonásával történhet a gyermekkel való konzultáció.